Köszöntjük weblapunkon
Farsang az óvodában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jánosi Márta   

„Maskarások, tréfások,

Rázzátok a kolompot,

Takarodjon el a tél,

Örvendezzen, aki él.”

Bővebben...
 
Az óvoda és az iskola együttműködésének szükségessége PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jánosi Márta   

Mindannyian tudjuk, a hatéves gyermek életében óriási fordulatot jelent, hogy iskolába kerül. Nem csoda, hisz gyökeresen megváltozik, átalakul az élete. Kötelességei, feladatai lesznek, lerövidül a játszásra szánt idő, s ráadásul teljesen új közeg, idegen felnőttek, gyermekek, dolgok veszik körül.

Bővebben...
 
Magyar Kémiaoktatásért Díj 2016 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: www.richter.hu   

2016. november 15-én négy kémiatanár vehette át ismét a kiemelkedő szakmai munkásságáért „A Magyar Kémia Oktatásért-díjat". Az elismerést olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanárok kapják, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal nagymértékben hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására.

Bővebben...
 
Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája - TUDEK 2016 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Beáta   

Az idei évben a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum volt a XV. Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciájának házigazdája. A konferencia 2016. december 2-4 között zajlott, amelyre 28 iskola 149 diákja jelentkezett.


Bővebben...
 
Szívüket foglalták verssorokba PDF Nyomtatás E-mail
Írta: György Botond   

Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület szervezte meg 2016. december 13-án, pénteken a Gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola díszteremben, a Communitas Alapítvány támogatása által létrehozott „Versekbe zárt szívek” címet viselő szavalóversenyt. Fontos kiemelni, hogy nem csak a helyszínt adta az iskolaközpont, de a magyar szakos pedagógusok a verseny előkészületeiben és az irodalmi kérdésekben, tematikában és a szakértelmi zsűri összeállításában is kivette a részét.

Bővebben...
 


1. oldal / 21

BelépésKi olvas minket?

Oldalainkat 50 vendég böngészi