Megyeközi Ifjúsági Sakkversenyt szervezett december 2-án az Alfalvi Fiatalokért Egyesület a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskolával partnerségben. Az iskola dísztermében, a hétfordulós svájci rendszerben, 15-15 perces gondolkodási idővel zajló versenyre 43 gyerek nevezett Hargita es Maros megye iskoláiból.

Jó újra viszontlátni két hónap után iskolánkban a sakkszerető gyerekeket – fogalmazott Köllő Sándor iskolaigazgató, aki üdvözlő gondolatai után megnyitotta a sakkversenyt. A verseny célja a sakk, mint sportág népszerűsítése, a sportbarátok kapcsolatrendszerének erősítése és az egészséges versenyhelyzet megteremtése. Mindez a Mikulásjárás hajnalán, épp ezért a szervezők igyekeztek minél több trófeát kiosztani és minden versenyzőnek ajándékcsomagot biztosítani.

Az izgalmakban gazdag verseny első fordulói felemás eredményeket hoztak. 
A játékosok az erőviszonyokat méregették, ekkor még nem volt egyértelműen kijelenthető, hogy valaki nagy eséllyel birtokba vehetné a győztesért járó trófeát. Az októberi verseny győztese a második fordulóban vereséget szenvedett. Három fordulót követően, a helyi érdekeltségű Kiss Abigél jó teljesítményével 3 ponttal az előkelő helyen sakkozott. 
Az utolsó, hetedik forduló előtt négy játékosnak is még esélye volt a bajnoki cím megszerzése, ugyanakkor érdekessége, hogy az első három asztalnál játszó hat versenyző közül négyen lányok voltak.
A díjazás előtt, a szervező Kiss Arnold elismerő okleveleket nyújtott át a marosvásárhelyi Gál Imola Katalin és Barátosi József-Gábor, a székelyudvarhelyi Balázs István valamint a csíkszeredai Szebeni Pál edzők számára, ezáltal is megköszönve a sakkoktatás terén kifejtett tevékenységűket és a partnerségi kapcsolatok kialakulását.
A díjazottak első helyezettjei:
Kiss Hanna – alfalvi lányok, Mihálydeák Máté – alfalvi fiúk, Enachi Lorena – U8, Ciocan Ariana – U10 – aki a bajnokság győztese is 6,5 ponttal, Enachi Alisa – U12, mindhárman a marosvásárhelyi sportiskola játékosai.
A díjakat az alfalvi fiatal humorista, a helyi iskola egykori tanulója György Botond adta át, aki elmondta, hogy fontos momentumok a hasonló versenyek a megye sakkozói számára, és úgy látja, hogy a település felzárkózott az országos mezőnyhöz a sakkéletet tekintve. Szerinte, a sakk az a sportág, amire a legjellemzőbb az, hogy gyakorlat teszi a mestert, aminek rendkívüli szerepe van a személyiség fejlődéshez is.

A rendezvény főtámogatója: Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.

Bejelentkezés