Másodszor rendezett megyeközi ifjúsági sakkversenyt a Gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola az Alfalvi Fiatalokért Egyesülettel karöltve szeptember 29-én, szombaton. Egyre több gyermek sakkozik versenyszerűen Alfaluban

A Játssz kreatívan! elnevezésű projekt alapcélja a sportág népszerűsítése mellett a sakkozópalánták tudásszintjének felmérése, illetve lehetőséget adni a trénereknek, hogy tervszerűen előkészítsék a következő időszak versenyeit. A tornára Maros és Hargita megyéből közel ötven fiatal nevezett be, többségük a Marosvásárhelyi, illetve a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub, valamint a Csíkszeredai Jövő Sport Klub játékosa.

Három korcsoport szerint díjaztak, illetve az ügyes helyi versenyzőket is kupákkal jutalmazták. Az U8-as kategória győztese a gyergyóalfalvi Kiss Abigél (Marosvásárhelyi ISK) 5 ponttal, az U10-es korosztály viadalát Léstyán Péter (Csíkszeredai Jövő SK) nyerte 5,5 ponttal. Az U12-es korosztályban Ariana Ciocan (Marosvásárhelyi ISK) győzött, aki 7 megszerzett pontjával egyben a verseny abszolút bajnoka is lett. Az eseményen az egyesület tíz darab sakkórával és sakk-készlettel ajándékozta meg az iskolát. Mindezek nélkülözhetetlen elemei a tanintézetben közel harminc diákkal zajló sakkoktatásnak és a jövőbeni versenyeknek.

Bejelentkezés