Májusi hónapban  látogatott el iskolánkba a Marosvásárhelyi Rádió  gyermekműsorának társszerkesztője és a Gazdaélet című rovat főszerkesztője, Sármási-Bocskai János. A Kölyök Rádió műsorában kaptak lehetőséget az I. osztályunk tanulói, hogy kipróbálják a rádiós szakmát.

 

 

Bemondóként Varga Vivien és Máthé Szabolcs vállalhatott szerepet a műsorban. Koncsag Dávid riportjában: Milyen volt az I. osztály? Kiss Hanna, Balog Barbara, Dezső Sára, Munteanu Raul, Fekete István, Balog Barnabás, Baricz Dávid tanulók mondhatták el véleményüket. Ezt követően Gál Boróka szavalatát és Koncsag Máté tanuló meséjét hallhatták. Vaszi Zsófia riportjában, arról faggathatta az osztálytársakat, hogy,,Kinek melyik a kedvenc hobbija”? Simon Tünde, Jánosi Bernadett, Lőrincz Dóra, Gál Brigitta,  Kiss András, Vargyas Huba és Magyari Réka  tanulók válaszolhattak a feltett kérdésekre. A tanulók népdalai is meghallgathatók a műsorban.

A 2017. 05. 14.-i adás visszahallgatható:

,,Zengett a népdal címmel a Rádió honlapján,  a következő linken a 29:20 perctől:

http://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/emisiuni/gyermekmusor-zengett-a-nepdal

 

Annyira megtetszett a tanulóknak a rádiózás, mint szakma, hogy lehetőséget biztosítottam számukra, hogy közelebbről is megismerhessék és betekintést nyerjenek a műsorok szerkesztésébe, a stúdiókba, szerkesztőségbe, ahonnan sugározzák  a Rádió hullámhosszán keresztül a műsorokat.

Ezért ,,Az iskola Másként hetén” ellátogattunk a marosvásárhelyi állatkertbe a és a Marosvásárhelyi Rádióhoz.  A délelőtti  órákban az állatkertben megcsodálhattuk az állatkerti állatokat. A tanulók kiválasztottak egy olyan állatot, amelyikből, majd készülni szeretnének előadás  keretén belül, és az iskolában bemutathatják társaiknak és beszámolhatnak különböző érdekességekről. Délben 2 órára érkeztünk a rádióhoz, ahol  a Rádió munkatársa, Sármási-Bocskai János fogadott bennünket.  Végigvezetett az épületben és sok érdekes dolgot mesélt tanulóinknak. Azt is megtudtuk, hogy jelenleg  a Marosvásárhelyi Rádió négy nyelven és hét frekvencián sugározza műsorait.   A tanulók újra a mikrofon közelébe kerülhettek és elmesélhették élményeiket a látottakról. Balog Barnabás, Fekete István, Baricz Dávid, Varga Vivien, Gál Boróka, Kiss András és Vargyas Huba a következőképpen vélekedtek a látottakról.

A május 28-án közvetített műsor a rádióban: ,,Tehetséges gyermekeink” címmel a 41:00  perctől visszahallgatható  a következő linken: http://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/emisiuni/gyermekmusor-tehetseges-gyermekeink

A riportban, nemcsak  a látottakról  beszélhettek a tanulók, hanem a közelgő gyermeknapi élményeikről is faggatta őket a műsorvezető. Ez az adás, 2017 június 1-én került bejátszásra: Vendégségben a Marosvásárhelyi Rádió / ,,Gyermeknap” címmel: Gál Brigitta, Dezső Sára, Koncsag Dávid, Koncsag Máté és Vargyas Huba tanulók riportja hallható.

Kiss Zsuzsanna és Kiss Márton szülők is elmondhatták véleményüket a gyemeknappal kapcsolatosan.

A műsor elérhető és meghallgatható a youtube.com videomegosztón is! 27:10 perctől

https://www.youtube.com/watch?v=6FDzvfIew8g&feature=youtu.be

Teli élményékkel térhettek haza tanulóink, és ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Sármási- Bocskai Jánosnak, a Marosvásárhelyi Rádió  munkatársának, aki már többször is megszólította mikrofonján keresztül  iskolánk tanulóit, és hallhatóvá tette beszámolóinkat a rádió hullámhosszán keresztül.

Török Ildikó

tanítónő

Bejelentkezés