Címlap Nyelv és kommunikáció
Nyelv és kommunikáció
Szívüket foglalták verssorokba

Az Alfalvi Fiatalokért Egyesület szervezte meg 2016. december 13-án, pénteken a Gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola díszteremben, a Communitas Alapítvány támogatása által létrehozott „Versekbe zárt szívek” címet viselő szavalóversenyt. Fontos kiemelni, hogy nem csak a helyszínt adta az iskolaközpont, de a magyar szakos pedagógusok a verseny előkészületeiben és az irodalmi kérdésekben, tematikában és a szakértelmi zsűri összeállításában is kivette a részét.

Bővebben...
 
Amikor még három Nap ragyogott az égen
Nem tudom, emlékeztek- e még azokra a szép időkre, amikor három Nap keringett az égbolton. Csodálatos idők voltak.
Bővebben...
 
"Călător prin ţara mea"

Liceul Tehnologic are un proiect interjudeţean „Călător în ţara mea” împreună cu Şcoala Generală Nr.4, din Mun. Vulcan, jud. Hunedoara. În cadrul proiectului 15 elevi  din Joseni sunt invitaţi o săptămână să participe la cursurile şcolare cu predare în limba română. Elevii sunt cazaţi la familiile elevilor gazdă. Astfel elevii sunt nevoiţi să folosească limba română, să comunice atât cu elevii români cât şi cu părinţii acestora.

Bővebben...
 
ZILELE "MIHAI EMINESCU"

În data de 15 ianuarie am organizat un mini-spectacol închinat marelui nostru poet Mihai Eminescu  în care elevi din clasele a VII-a au recitat poezii scrise de Mihai Eminescu şi au interpretat cântece pe versuri de Mihai Eminescu. De asemenea, elevii din celelalte clase au făcut desene după conţinutul câtorva poezii ale marelui poet.

 

Bővebben...
 
21 CSILLAG A SZEGÉNYEKÉRT

A mi falunkban, Gyergyóalfaluban idén először szervezte meg a Gyulafehérvári Caritas az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű jótékonysági rendezvényt. Elhatároztuk, hogy mi is részt veszünk az egész osztállyal. Ennek a rendezvénynek az volt a célja, hogy mindenki, aki eljött, vásárolt egy gyertyát, és annyi pénzt adott érte, amennyit csak akart.

Bővebben...
 


1. oldal / 2